Nieuws & Agenda

Think Vertical

LivingLab

Via de website en social media van The New Farm heeft u kennis kunnen maken met ons LivingLab, maar wat is het LivingLab nu precies?

 

Het Living Lab is een kennis- en innovatiecentrum op het gebied van indoor urban farming. Hier vindt gezamenlijke R&D en innovatie plaats op het gebied van indoor teelttechnieken en de rol die deze technieken spelen in onze toekomstige steden. Hier worden Smart Urban Food Solutions ontwikkeld, onderverdeeld in drie toekomstgerichte thema's of 3 verticals.

 

1. Duurzame voedsel productie
Hier gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als: Hoe verduurzamen we de productie van ons voedsel? Hoe kunnen we dit meetbaar maken? Hoe lokaal moet ons voedsel worden geproduceerd? Oplossingen komen vanuit de gehele waardeketen en in samenwerking met partners uit verschillende branches komen nieuwe modellen en prototypes tot stand. Minder voedselverspilling wordt het uitgangspunt in The New Farm. Daarnaast fungeert het LivingLab als voorbeeld van circulaire oplossingen op het gebied van afval, water en energie.

 

2. Het voedsel van de toekomst, gezondheid en educatie
In deze vertical gaan we aan de slag met vragen als: Hoe gaat ons voedingspatroon er in de toekomst uitzien? Gezondheid is een direct effect van ons voedingspatroon. Blijven we de huidige gewassen produceren of gaan we ons richten op het telen van inhoudsstoffen en zelfs richting “Groenten als medicijn”? Hoe maken we voedsel en gezondheid sexy? Hier ligt volgens ons een belangrijke rol weggelegd voor educatie. De functie van The New Farm in de omliggende buurten kan dus enorm belangrijk zijn en de integratie met scholen daarom een absolute must. Er worden concrete ideeën ontwikkeld in onderwijsprogramma-onderwerpen, die kunnen worden ingepast in het aanbod van de scholen.

 

3. Slim Stedelijk (Voedsel), Planologie en Architectuur
Deze vertical zorgt voor het bredere perspectief voor ons voedsel binnen de ontwikkeling van steeds slimmer wordende steden. Hier wordt de volledige keten van stedelijke planologie naar productie en van logistiek via retail en distributie richting de uiteindelijke consument doorlopen. Er wordt tevens ruimte ingericht om internationale showcases te presenteren door samenwerking met andere steden te zoeken.

 

november 14, 2017|livinglab, the new farm, 

You might also like this:

Terugblik Groe(n)ten van de BurenGroeit een kastomaat in het Westland anders dan een kastomaat in de stad? Zaterdag 14 oktober hebben we daar, in samenwerking met Tomatoworld (Honselersdijk) antwoord op gegeven. Op de excursie ‘Groe(n)ten.

Interview met Annelies GoedbloedHaagse Zwam werkt aan totale verduurzaming: lokale voedselproductie op koffiedik. Koffiedik zetten wij – vers en schoon en lokaal – in als grondstof. Daar kweken we oesterzwammen mee en daarmee.

Het nieuwe gebouwThe New Farm krijgt een nieuwe entree met een nieuwe uitstraling. Onlangs hebben we de aannemer het startsein gegeven voor een ingrijpende verbouwing van de begane grond en de eerste.

Op de hoogte blijven van
het laatste nieuws? Meld je aan
voor onze nieuwsbrief!