Nieuws & Agenda

Think Vertical

Interview met Arturo Escaroz

Arturo is een specialist in bio systeem enginering. Hij heeft zijn masters gedaan op de Universiteit van Wageningen. Arturo was betrokken bij onderzoeksprojecten en het managen van een LED-farm in The New Farm.

Arturo begint gedreven te vertellen over zijn interesse in de agricultuur als ik hem vraag om wat meer over zichzelf te vertellen. Deze interesse heeft hem vanuit het warme zuiden van Mexico, lachend vertelt hij dat het kwik daar wel kan oplopen tot 43 graden Celcius, naar het koude Nederland getrokken. Arturo, onlangs 30 jaar oud, en zijn vrouw zijn naar Nederland gekomen om beiden een masters te doen aan de universiteit van Wageningen. Hij heeft een programma in bio systems engineering afgerond en is na zijn internship aan de slag gegaan om onderzoek te doen naar bio systeemoplossingen voor de Europese markt. Arturo heeft onder andere een grote bijdrage geleverd aan de introductie van The Leafy Green Machine(LGM) in de Europese markt.

Arturo lacht wederom als hij vertelt over de vrachtwagenchauffeur die niets vermoedend de LGM door Den Haag heeft gereden. Wanneer hij de chauffeur vertelt over de farm in de container achterop zijn vrachtwagen en deze laat zien is deze heel erg verbaasd dat dit bestaat. Het is een ‘mindset’ dingetje, zegt hij met een brede glimlach.

Wanneer Arturo over zijn thuis in Mexico vertelt, legt hij uit dat het vroeger een echt agrarisch gebied was. In de afgelopen decennia zijn de families naar de stad vertrokken om andere jobs te doen en deze typische cultuur is verloren gegaan. Vandaag de dag echter, zijn steeds meer jongeren geinteresseerd in voedsel productie, meer duurzaamheid en zo is Arturo ook. Als engineer is hij gefascineerd door planten, dieren en het begrijpen van hun interactie met de omgeving. Zijn passie is om in een gecontroleerde omgeving de relatie tussen de planten en omgeving te bestuderen.

Als ik Arturo vraag wat hij leuk vind bij The New Farm word hij wederom enthousiast en begint gedreven te vertellen over alle nieuwe oplossingen voor bestaande wereldproblemen waaraan we hier werken. Hij gaat door met te vertellen hoe innovatief iedereen is in The New Farm en er altijd ruimte is voor testen. Arturo vertelt: ‘Wanneer mensen hier binnenkomen worden ze enthousiast over alle concepten in een gebouw, een kas, een boerderij in een container en oesterzwammen productie. Dat kom je nergens tegen’.
Arturo vervolgt met een betoog over de integratie van technologien, systemen en kennis op een plek. The New Farm is zo een fantastische plek voor start-ups, bedrijven die al een product hebben of die hun bedrijf cq network verder willen laten groeien. Er gebeurt altijd wat bij The New Farm en we krijgen veel bezoekers van verschillende sectoren en industrien.

Tot slot vraag ik Arturo of hij nog wat wil toevoegen. Hij denkt even na en zegt dan dat hij graag ondernemers, studenten en investeerders wil uitnodigen om zelf te komen kijken naar wat we hier hebben in The New Farm en met ons samen te werken.

Bedankt Arturo, ik ben het helemaal met je eens.

maart 1, 2018|

You might also like this:

Samenwerking met Haagse HogeschoolVan februari tot juni zal een groep van 25 design studenten van de Haagse Hogeschool voor het semester Design with Nature in het Food Lab van The New Farm aan de slag.

Nationaal Vertical Farming Symposium Op 26 september is het zover, het eerste Nationaal Vertical Farming Symposium zal plaatsvinden in het prachtige pand van The New Farm in Den Haag. Praat mee over verticale en.

Welkom @ TNF Fungalogic!Interview met Marc Postel mede eigenaar van de start-up Fungalogic. Door: Peter de Groot At Fungalogic, we believe nature holds the key to a sustainable building industry. We aim to turn a.

Op de hoogte blijven van
het laatste nieuws? Meld je aan
voor onze nieuwsbrief!