Nieuws & Agenda

Think Vertical

Welkom i-did!

Sociale onderneming i-did komt vanaf deze week The New Farm versterken. i-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving waarin producten en grondstoffen worden hergebruikt en niemand wordt buitengesloten.

 

 

i-did

i-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving, waarin we producten en grondstoffen niet weggegooien, maar hergebruiken en maken onder sociale omstandigheden. i-did herwaardeert textiele grondstoffen en arbeidspotentieel: onze circulaire design- en projectinrichting producten bestaan uit niet meer draagbare kleding en textiel en worden gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo dragen we bij aan een samenleving waarin iedereen meewerkt om de cirkel draaiende te houden en waar niemand wordt buitengesloten. i-did activeert mensen die langdurig werkeloos zijn in een traject door ze te empoweren met o.a. coaching, werkervaring en werknemersvaardigheden. Het traject helpt zo de talenten, competenties en persoonlijke groei van de deelnemers te ontwikkelen terwijl zij meedraaien in het naaiatelier. Meer dan 60% van onze deelnemers in Utrecht die het traject hebben gevolgd, stroomt door naar een passende betaalde baan.

 

 

Den Haag

De successen die we boeken met de deelnemers worden gezien. In 2017 zijn we door de gemeente Den Haag uitgenodigd om te kijken of we de Haagse doelgroep langdurig in de bijstand, met een tweede i-did vestiging in Den Haag zouden kunnen helpen. Deze gezamenlijke verkenning heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we eind 2017 voor 36 deelnemers uit de STIP regeling hebben getekend.  Met de STIP regeling heeft de wethouder Rabin zich het doel gesteld binnen een jaar 1000 mensen vanuit het sociale domein (grote afstand tot de arbeidsmarkt) aan betaald werk te helpen.

 

The New Farm

Met trots kan i-did melden dat ze per 5 maart de nieuwe Haagse vestiging start in de New Farm! Op deze “unieke locatie voor innovatieve ideeën en oplossingen” komt het inclusieve circulaire concept van i-did op de 5e verdieping.

In de New Farm richt i-did zich voornamelijk op de productie voor projectinrichting. Terwijl de productie ontwikkeling voor projectinrichting nog wordt afgerond (hou de site i-did.nl in de gaten) lopen er voor diverse bouwprojecten, architecten en kantooromgevingen al verschillende opdrachten. Opdrachten voor hoogwaardige akoestische oplossingen van circulair vilt. Het opnieuw opzetten van een vestiging geeft i-did een kans deze specifieke productielijn van scratch af op te zetten. De vestiging in Utrecht blijft de relatiegeschenken en andere producten verzorgen.

i-did ontwerpt en produceert o.a. voor opdrachtgevers als IKEA, Heineken, De Efteling, Ministerie van Defensie, Cortina, Initial

Meer info op i-did.nl

 

maart 5, 2018|

You might also like this:

Samenwerking met Haagse HogeschoolVan februari tot juni zal een groep van 25 design studenten van de Haagse Hogeschool voor het semester Design with Nature in het Food Lab van The New Farm aan de slag.

Nationaal Vertical Farming Symposium Op 26 september is het zover, het eerste Nationaal Vertical Farming Symposium zal plaatsvinden in het prachtige pand van The New Farm in Den Haag. Praat mee over verticale en.

Welkom @ TNF Fungalogic!Interview met Marc Postel mede eigenaar van de start-up Fungalogic. Door: Peter de Groot At Fungalogic, we believe nature holds the key to a sustainable building industry. We aim to turn a.

Op de hoogte blijven van
het laatste nieuws? Meld je aan
voor onze nieuwsbrief!